Aiseā e manaʻomia ai ona faʻafefeteina vaega o limu?

O mea faʻaletino ma vailaʻau o metala o loʻo faʻaaogaina e matua le mautonu ona o le maualuga o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.O le faagasologa o togafitiga vevela e mafai ona faʻamamāina lelei i latou ma faʻaleleia lo latou mama i totonu, ma e mafai foi e le tekinolosi togafitiga vevela ona faʻamalosia lo latou faʻaleleia lelei ma faʻamalosia a latou faatinoga moni.O le togafitiga o le vevela o se fa'agasologa lea e fa'avevela ai se mea faigaluega i se ala, fa'avevela i se vevela, fa'atumauina i lena vevela mo se vaitaimi patino, ona fa'alili lea i fua eseese.

 

I le avea ai ma se tasi o faiga sili ona taua i le gaosiga o meafaitino, o tekinolosi togafitiga vevela uamea e sili ona lelei pe a faʻatusatusa i isi tekinolosi faʻagasologa masani.O le "fa afi" i le uʻamea o le vevela o loʻo faʻatatau i le faʻafefeteina, faʻavasegaina, tineia (fofo) ma le faʻafefe (matua).Pe a vevela le mea faigaluega ma oʻo atu i se vevela patino, e faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai taimi eseese e taofi ai e faʻatatau i le tele o le mea faigaluega ma meafaitino, ona faʻafefe malie lea.O le faʻamoemoe autu o le faʻaogaina o le faʻaitiitia o le maaa o le meafaitino, faʻaleleia le palasitika o meafaitino, faʻafaigofie le gaioiga mulimuli ane, faʻaitiitia le faʻamaʻi o totoe, ma tufatufa tutusa le tuufaatasiga ma le faʻatulagaina o mea.

 

O le faʻaogaina o masini o le faʻaogaina lea o meafaigaluega masini ma meafaigaluega mo le faʻaogaina o vaega o se gaioiga gaioiga,masini o vaegaa'o le'i faia ma ina ua mae'a fa'agaioiga ole a fa'atatau ile fa'agasologa ole vevela.O lana matafaioi o le.

1. Ia aveese le mamafa i totonu o le avanoa.E masani ona faʻaaogaina mo castings, forgings, uelo vaega.

2. Ina ia faʻaleleia tulaga faʻagasologa, ina ia faigofie le faʻaogaina o mea.E pei o le faʻamaʻi, faʻavasegaina, ma isi.

3. Faʻaleleia le tulaga faʻainisinia atoa o mea uʻamea.E pei o le tempering treatment.

4. Faʻaleleia le maaa o mea.E pei o le tineia, carburizing tineia, ma isi.

 

O le mea lea, i le faʻaopoopoga i le filifiliga talafeagai o meafaitino ma faiga faʻavae eseese, e masani ona manaʻomia le togafitiga o le vevela.

O togafitiga vevela e masani lava e le suia ai le foliga ma le aofaʻi o vailaʻau o le mea faigaluega, ae e ala i le suia o le microstructure i totonu o le mea faigaluega, poʻo le suia o le vailaʻau o loʻo i luga o le mea faigaluega, e tuʻuina atu pe faʻaleleia le faʻatinoga o le mea faigaluega o loʻo faʻaaogaina.O lo'o fa'aalia i le fa'aleleia atili o le tulaga lelei o le mea faigaluega, lea e masani ona le va'aia e mata le lava.


Taimi meli: Aukuso-17-2022

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Afai ei ai sau faila ata tusi 3D / 2D e mafai ona maua mo la matou faʻamatalaga, faʻamolemole lafo saʻo ile imeli.
Maua fa'afouga imeli

Auina mai lau savali ia i matou: